Gå till innehåll

Tösse skola

Tösse Skola är en F-6 skola där lärande och lek går hand i hand i en inspirerande miljö. Vår skola, belägen en mil söder om Åmål med cirka 130 elever som strävar efter att bli bildade medmänniskor.

Tösse skola

Vi är stolta över att kunna erbjuda våra elever moderna klassrum och lärmiljöer tack vare nyligen genomförda renoveringar. Våra ljusa och luftiga utrymmen är designade för att erbjuda eleverna en god studiemiljö som stimulerar till lärande.

Vår stora skolgård erbjuder fotbollsplan, multiplan, innebandyrink och klätterställningar, det finns alltid något för varje elev att engagera sig i.

Skogsområdet på skolgården är en verklig skatt för våra elever. Det är en plats för äventyr och upptäckarglädje där varje buske och träd kan vara startpunkten för en ny historia eller en spännande lek. Området erbjuder också fysiska utmaningar. Barnen kan klättra, hoppa och balansera, vilket hjälper dem att utveckla sin motorik och sitt självförtroende.

Vårt lärarteam på Tösse Skola är djupt engagerade i varje elevs framgång och utveckling. Vi strävar efter att ge våra elever de goda kunskaper som krävs för att de ska kunna blomstra i sina fortsatta studier och i livet. Vi tror på att bygga starka relationer mellan lärare och elever, vilket skapar en stödjande och uppmuntrande atmosfär.

Vår ambition är att inte bara undervisa utan att inspirera till ett livslångt lärande. Vi vill att våra elever ska känna nyfikenhet och entusiasm för att utforska nya idéer och kunskapsområden, vilket är en grundsten för framgång i en ständigt föränderlig värld.

Vi tror på att varje elev har potential att uppnå storhet och vårt mål är att hjälpa dem att låsa upp den potentialen.

På Tösse Skola är varje dag en möjlighet att växa, lära och förbereda sig för en ljus framtid. Vi är stolta över att vara en del av våra elevers resa mot ett livslånga lärande med målet att bli välmående, kloka, empatiska medmänniskor.

Södra skolan på Instagram

Följ oss gärna på Instagram

Frånvaroanmälan görs via vår lärplattform Schoolsoft

Här kan du lära dig hur du lägger in en frånvaroanmälan.
Frånvaroanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ledighetsansökan görs via vår lärplattform Schoolsoft

Här kan du lära dig hur du lägger in en ledighetsansökan.
Ledighetsansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar ni provdatum för grundskolan

Skolverket Länk till annan webbplats.

Elevhälsans mål är att tillsammans skapa goda möjligheter för varje elevs lärande och utveckling.

Som elev eller förälder är du alltid välkommen att söka upp oss och be om hjälp. Vår uppgift är att på bästa sätt förmedla det stöd och den hjälp som behövs.

För elevhälsans insatser ska det finnas tillgång till medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska kompetenser. Elevhälsan ska främst arbeta hälsofrämjande, förebyggande och ska stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål.

Här kan du läsa mer om elevhälsa och hälsobesök under skoltid.

Skolsköterska
Lina Dahlberg Eriksson
Telefon:
0532-171 97
E-post: lina.dahlberg@amal.se

Skolkurator
Josefine Englund Björk
Telefon: 0532-172 17
E-post: josefine.englund-bjork@ama

Språk- läs- och skrivutvecklare
Niklas Lindstrand
Telefon: 0532-77 74 59
E-post: niklas.lindstrand@amal.se

Tal- och språkpedagog
Karin Emricson
Telefon: 0532-173 34
E-post: karin.emricson@amal.se

Tösse skola
Sarah Martinsson
Telefon: 0532-171 92
E-post: sarah.martinsson@amal.se

Kontakt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
13 mars 2024
Publicerad:
14 juni 2023