Gå till innehåll

Om kakor (cookies)

Information om de kakor (cookies) som används på den här webbplatsen.

Kommunens webb, amal.se, har som mål att erbjuda besökarna information om kommunens verksamhet och tjänster. För att underlätta ditt besök hos oss behöver vi ibland veta en del om din dator. Hur detta går till kan du läsa mer om här.

Vad är kakor?

En kaka är en fil som innehåller en identifikation från din webbläsare, dock inga personuppgifter. Kakan sparas i din dator för att en webbplats skall känna igen din dator. Varje gång du besöker en adress där du en gång fått en kaka, skickar din webbläsare med den automatiskt. Kakan gör att din dator blir igenkänd. På så sätt sparar du tid när du surfar.

Olika former av kakor

Det finns i princip två typer av kakor:
Funktionskaka - nödvändiga för att få tjänster att fungera.
Insamlingskaka - hämtar in information, som exempelvis unikt datorID, från användarens dator.

Så här använder Åmåls kommun kakors

Kommunens webbsida amal.se använder kakor i begränsad omfattning.

Du kan välja bort att använda kakor

Om du vill kan du stänga av kakor-funktionen i din webbläsare. Om du stänger av kakor-funktionen i din webbläsare kan du få problem när du besöker amal.se.

Åmåls kommuns webbplats använder tredjepartsystem för att göra besöket på webbplatsen mer tillgängligt och smidigt för besökaren. Företagen som äger verktygen har sitt säte i USA och samlar in datatrafik, bland annat användarens ip-adress som kan vara en personuppgift.

För närvarande använder Åmåls kommuns webbplats följande tredjepartsystem:

• googleapis.com
• google.com
• gstatic.com
• translate.googleapis.com
• browsealoud