Gå till innehåll

Tillgänglighet för den här webbplatsen

Åmåls kommun står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda den. Det här dokumentet beskriver hur amal.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Enligt det optimeringverktyg som vi använder, Siteimprove, ligger vi bra till enligt de kriterier WCAG 2.1/EN301549 kräver på nivå A och AA. Vi är också medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver innehåll från amal.se som inte är tillgängligt för dig, men som är undantaget från lagens tillämpningsområde enligt beskrivning nedan, kan du meddela oss.

Svarstiden är normalt inom en vecka.

Du kan också kontakta oss på följande sätt:

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, meddela oss så att vi får veta att problemet finns.

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn över lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar ditt påpekande om bristande webbtillgänglighet eller din begäran om tillgängliggörande av innehåll kan du anmäla till Myndigheten för digital förvaltning Länk till annan webbplats..

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Sök - En söksida för att hjälpa dig att hitta rätt.

A-Ö - Listar alla sidornas namn på webbplatsen så det ska gå snabbt och enkelt att hitta.

Stor text - Förstorar all text på sidan så den blir mer lättläst. Funktionen är aktiverad tills dess att man trycker där igen.

Translate - Googles egna översättningstjänst. Gör ett val av språk och den sidan som du besöker översätts. För att komma tillbaka till svenska språket, tryck på tangenten F5 för att uppdatera sidan eller tryck på en länk för att komma vidare till en ny sida.

Lättläst - Sida anpassad med enklare text.

Responsiv design - Tillgänglig webb för alla typer av besöksenheter. Beroende på om en besökare använder dator, läsplatta eller mobiltelefon, anpassar sig sajten på olika sätt för att besökaren vid alla tillfällen ska få en så komplett och rik upplevelse som möjligt.

E-tjänster - Digital tjänst som hanterar funktioner som till exempel mina sidor. Tjänsten är tillgänglighetsanpassad för orientering med tangentbord.

Talande Webb - Uppläsningsfunktion med alternativ som flera språk, markerad och förstorad text och inspelning till ljudformatet mp3.

Sitemap - Ger besökare en övergripande syn över vilka sidor som finns på webbplats.

Innehåll som inte är tillgängligt

Det innehåll som beskrivs nedan är på ett eller annat sätt inte helt tillgängligt.

Bristande förenlighet med lagkraven

Problem vid:

  • Bilder i PDF-dokument kan sakna eller ha felaktiga textalternativ.
  • Videofilmer som publicerats före den 23 september 2020 saknar syntolkning.
  • Vissa PDF-dokument är inte korrekt gjorda (taggade) för att fungera med skärmläsare.
  • Läsordningen kan vara felaktig i PDF-dokument.

Vår ambition är att ha åtgärdat alla kända tillgänglighetsproblem senast 31 december 2024.

Hur vi testat webbplatsen

Vi arbetar aktivt med Siteimprove. Siteimprove är ett verktyg som hjälper oss att göra vår digitala närvaro optimal genom att förbättra vår tillgänglighet, SEO, stavfel, brutna länkar, säkerhetsfrågor och mycket mer. Läs mer om Siteimprove genom att klicka här Länk till annan webbplats..

Senaste bedömningen gjordes 7 mars 2024.

Granskningsmetod Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Åmål kommun har genomfört en självskattning av webbplatsen amal.se.

Webbplatsen publicerades 7 mars 2024.