Gå till innehåll

Vem gör vad?

Beroende på situation eller händelse så är det olika aktörer som har ansvaret. Klicka på respektive händelses plustecken för att läsa mer.

Om du har strömavbrott, kontrollera först säkringar och jordfelsbrytare. Kolla om grannarna också har strömavbrott. Om det är ett större elavbrott kan du få mer information om genom att lyssna på radio P4 Väst 102,2 MHz.

För felanmälan när du har strömavbrott, Ring:

Räddningstjänsten finns till för att hjälpa dig om du drabbas av brand eller en olycka. Vid en extra ordinär händelse kommer räddningstjänsten att prioritera liv och hälsa före andra ärenden. Räddningstjänsten i Åmål är en del av räddningsregion Bergslagen (RRB)

Syftet med RRB är att åstadkomma mer effektiv användning av resurser och därmed större förmåga och uthållighet att genomföra räddningsinsatser.

I korthet innebär Räddningsregion Bergslagen ett nära samarbete när det gäller räddningsledning och användning av resurser som brandmän, fordon och materiel. Detta ger de ingående räddningstjänsterna bättre förutsättningar att

  • snabbt få mycket resurser till en olycksplats
  • leda stora insatser
  • hantera samtidiga, komplexa och långvariga händelser.

Se aktuell information om störningar och avbrott hos din teleoperatörer. Vid större störningar informerar vi via lokalradion P4 Väst, 102,2 MHz.

En del teleavbrott innebär att du inte kan nå larmnumret 112. Oftast berör ett teleavbrott inte det fasta telefonnätet och mobiltelefonnätet samtidigt eller alla operatörer. Prova därför en annan persons telefon så är chansen ganska stor att du kan nå larmnumret 112 via den. Fungerar inte det plocka ut ditt SIM-kort.

Om Åmåls kommun drabbas av ett omfattande och längre telefonavbrott kommer Åmåls kommun att upprätta möjlighet att larma 112 vid trygghetspunkterna i berört område

Det kan hända att området där du bor blir utan dricksvatten och orsaken inte går att lösa snabbt. Om det händer kommer Teknik och Fritidsförvaltningen ställa att ställa ut tankar med nödvatten i de drabbade områdena. Vid större vattenavbrott kommer anvisning att ske till särkilda platser exempelvis parkeringen Ica och Konsum i centrala Åmål.

Kontakt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
11 april 2024
Publicerad:
5 april 2024