Gå till innehåll

Beredskap i hemmet

Här hittar du tips och råd angående din hemberedskap

Krislåda

Att ha hemberedskap innebär att kunna klara sig utan samhällets hjälp i 7 dagar. Åmåls kommun kommer att inledningsvis prioritera samhällsviktiga verksamheter och funktioner. Medborgare som normallt inte har kommunens hjälp förväntas att lösa sin hemberedskap så kommunen kan påbörja hjälpen går till de som verkligen behöver den.

Med rätt förberedelser kan du klara en besvärlig situation bättre, oavsett vad som har hänt. Gör en plan för hur du kan ordna med vatten, mat, kommunikation och värme i bostaden under sju dagar

Nedan finns fyra filmer från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, om hur du kan förbereda dig och ditt hem inför en situation när samhällets normala service inte fungerar.
Filmerna tar upp fyra viktiga saker att ha koll på.

Att ha hemberedskap innebär att du ska kunna klara dig utan samhällets hjälp i cirka 7 dagar.
Åmåls kommun kommer i en kris inledningsvis att prioritera samhällsviktiga verksamheter och funktioner. Medborgare som normalt inte har kommunens hjälp förväntas att lösa sin hemberedskap så kommunen kan påbörja hjälpen så att den går till de som verkligen behöver den.

Med rätt förberedelser kan du klara en besvärlig situation bättre, oavsett vad som har hänt. Gör därför en plan för hur du kan ordna med vatten, mat, kommunikation och värme i bostaden under sju dagar.

Här ser du fyra filmer från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) om hur du kan förbereda dig och ditt hem inför en situation när samhällets normala service inte fungerar.

Filmerna tar upp fyra viktiga saker för dig att ha koll på:

Mat

Värme

Vatten

Kommunikation

Här hittar du en utskriftsvänlig version av checklista för hemberedskap. Du bör vara så förberedd att du klarar dig en vecka hemma. I denna checklista hittar du sådant som är bra att ha hemma vid en samhällskris. Använd det som du och din familj behöver. Gå ihop om vissa saker och låna av varandra.

Kontakt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
2 maj 2024
Publicerad:
1 november 2023