Nu pågår årets öringlek för fullt i centrala Åmål!
Efter utplaceringen av sten i åfåran och restaurering av forsnackarna 2018 – 2019 har gullspångsöring från Vänern årligen vandrat upp för att leka i centrala Åmål.
Att leva hållbart innebär medvetna val för minskad miljöpåverkan, social gemenskap och ekonomisk stabilitet. Socialt handlar det om lokalt engagemang, samhällsutveckling, livslångt lärande och god folkhälsa. Miljöaspekter inkluderar exempelvis energieffektiva lösningar och nyttjandet av kollektivtrafik och cykel. Naturvård innebär att bevara ekosystem och främja biologisk mångfald. Ekonomisk hållbarhet innefattar stöd till lokala företag, sysselsättningsinitiativ och minskat importberoende.
En hållbar livsstil tar hänsyn till både samhället och miljön.
Efter utplaceringen av sten i åfåran och restaurering av forsnackarna 2018 – 2019 har gullspångsöring från Vänern årligen vandrat upp för att leka i centrala Åmål.
Under sommaren gjorde ÅKAB ett försök med minskad skötsel av gräsytan utanför SEM. Gräset släpptes upp och klipptes inte under sommaren och de blommor som fanns i ytan fick blomma och fröa av sig.
Åmåls kommun har i samarbete med Koucky & Partners nyligen tagit fram en ambitiös cykelplan som kommer att göra det enklare och mer attraktivt att cykla i vår vackra stad.
På dessa sidor kan du läsa om kommunens klimat- och miljöarbete, samt få tips om hur du kan minska din klimatpåverkan.
All samhällsutveckling behöver genomsyras av långsiktig hållbarhet. Ett framgångsrikt hållbarhetsarbete sker genom att sätta lokala mål, göra prioriteringar och genomföra olika typer av åtgärder där samverkan mellan många olika aktörer ofta är en framgångsfaktor.
Naturvård handlar både om att värna och skydda områden med hög biologisk mångfald och att informera om och tillgängliggöra värdefulla naturområden.
Kommunen arbetar för att öka välfärden och skapa goda förutsättningar för ett hälsosamt liv, bland annat genom att utveckla livskvalitet, välbefinnande, trivsel och trygghet för dig som kommuninvånare