Gå till innehåll

Vatten och avlopp

Vårt viktigaste livsmedel är dricksvattnet, som vi i Åmål har förmånen att få från Vänern. Det använda vattnet blir till avloppsvatten som renas i avloppsreningsverket innan det släpps ut i Vänern igen.

Akuta problem med exempelvis vattenförsörjning ska alltid ringas in till kommunen.
Under dagtid ring vår kundservice på 0533-68 17 50.
Efter kontorstid ring SOS Alarm 010-530 10 47.
Akut skyfallsöversvämning - ring 112.

 

Förutom den information ni hittar på vår webbplats finns även matnyttig information på andra webbplatser.

Vattenmyndigheterna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
De fem Vattenmyndigheternas gemensamma hemsida ger alla som är intresserade eller berörda av vattenförvaltning en möjlighet att få insyn i hur Sveriges vattenmyndigheter genomför EU:s ramdirektiv för vatten. De ger oss möjlighet att ta del av hur EU:s nya vattenförvaltning genomförs i Sverige.


Svenskt vatten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Svenskt Vatten arbetar med att tydliggöra och stärka VA-verksamhetens roll i samhället. De organiserar samarbete och kunskapsspridning i tekniska, administrativa och ekonomiska frågor och stöder teknikutveckling och utformning av nya VA-lösningar utifrån bland annat kretsloppstänkande och höga krav på skydd för hälsa och miljö


LivsmedelsverketLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
På livsmedelsverkets hemsida finns länkar till dokument om dricksvatten och dricksvattenberedskap för en säkrare dricksvattenförsörjning.


Vattenkartan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vattenkartan är en karttjänst som vattenmyndigheterna tillhandahåller via internet. Här kan du finna mycket av den geografiska information som berör sjöar, vattendrag, kustvatten och grundvatten i Sverige.


Avloppsguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Nationell kunskapsbank om enskilda avlopp.
Här finns bland annat information om: Varför rena avlopp? Lagar och regler, avloppsteknik och hur du planerar ditt enskilda avlopp.