Gå till innehåll

Rektorerna har ordet

Hej!
Det är med glädje vi konstaterar att många nya elever valde att börja hos oss i augusti. Vi hoppas att du som nu går och funderar på ditt kommande gymnasieval också är nyfiken på Karlbergsgymnasiet.

Vi är stolta över att Karlbergsgymnasiet de senaste åren lockat många nya elever. Både elever och personal berättar att de trivs i skolan och på sin arbetsplats. En av sakerna de uppskattar är att det finns en sådan bredd av utbildningar vid Karlbergsgymnasiet med såväl yrkesprogram, högskoleförberedande program som anpassad gymnasieskola program. Elever uttrycker också att det händer mycket kul på Karlbergsgymnasiet, att möjligheten till spännande studieresor och tillgången till intressanta gästföreläsare är saker som påverkat deras val av skola.

Karlbergsgymnasiet ligger i topp bland skolor i Sverige där eleverna nått kraven för en gymnasieexamen och vi arbetar aktivt för att hela tiden förbättra resultaten ytterligare. En viktig del i detta arbete är att möta olika elevers behov och fundera på vilka förutsättningar vi behöver skapa för att alla elever ska uppnå kunskapskraven. Här är tillgången till elevhälsans kompetenser av stor vikt. I arbetet med studie- och yrkesvägledning eftersträvar vi att fortlöpande informera eleverna om valmöjligheter i sina pågående studier, men också med sikte på framtida yrkesval.

Vi har sedan ett par år tillbaka satt upp ett mål för skolan vilket beskriver vad vi ständigt strävar efter att uppnå:
En elev som har gått på Karlbergsgymnasiet ska utmärkas av trygghet, ansvarstagande och kreativitet, ha en god digital kompetens och vara väl förberedd för vidare studier och ett arbetsliv i ständig förändring.
Detta är vad vi lovar att arbeta för om du börjar hos oss.

Anpassad gymnasieskolas enhetsmål:
En elev som gått anpassad gymnasieskola på Karlbergsgymnasiet ska i vardagen känna trygghet, säkerhet och nyfikenhet i möten med andra i skolan och på fritiden.

Om du är intresserad av vår skola och våra utbildningar är du välkommen att ta chansen att vara elev för en dag. Genom att "skugga" något program på Karlbergsgymnasiet under en heldag, när du vill under året, så får du en bra inblick i programmet och stämningen på skolan. Läs mer om skuggning.

Välkommen till oss på Karlberg!
Christine, Joakim, Magnus och Mats

 

Kontakt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
19 mars 2024
Publicerad:
23 augusti 2023