Gå till innehåll

Skuggning

Skuggning är en spännande möjlighet för dig som känner dig osäker på vilket gymnasieprogram som passar dig bäst. Det innebär att du som elev på grundskolan får komma till oss på Karlbergsgymnasiet för att hälsa på, och vara med i undervisningen under en dag. Du blir väl omhändertagen och vi kommer att göra vad vi kan för att du skall få en liten inblick i hur det är att vara student hos oss.

skuggning
skuggning

Det kan vara svårt att ta beslutet om vilket program man skall gå. Många olika faktorer kan spela in - som frågor kring hur undervisningen är upplagd, hur lärarna respektive elever är och allmänt hur det skulle kännas att gå på Karlberg och programmet man valt. Svaren till frågor som dessa kan man hitta, i alla fall på ett ungefär, om man skuggar oss. Men vad innebär det att ”skugga”? Man kan beskriva det som att du är en elev under en dag. Då får du testa på att gå på Karlbergsgymnasiet genom att vara med på lektioner och raster. Du får i princip göra allt du skulle gjort om du gick på skolan. På detta sätt kan du få en känsla om hur det kommer bli om du väljer Karlberg och blir en elev här.

När du skuggar så får du följa med en klass eller elev under en dag. Du kan även testa att göra detta på olika program. Detta kan vara bra om du är osäker på vad du vill välja för program. På detta sätt kan du få en bild av hur undervisningen är, om programmet erbjuder kurser som du är intresserad av, hur skolan ser ut och om du tror att du skulle trivas här. För dig som pendlar kan detta även vara tacksamt då du kan testa på att åka buss till skolan och även få en uppfattning om hur bussarna går. Detta kan vara skönt att veta tills man börjar.

Du kan skugga hos oss vilket kan hjälpa dig att få en klarare bild om hur vår skola är. Det kan vara lugnare för dig som blivande gymnasieelev att få denna möjlighet att vänja dig vid skolan, elever och lärare. Det kan även vara skönt att få prova på olika program för att vara mer säker på att du väljer det som är rätt för dig och att du blir nöjd med ditt val. Genom att skugga så kan du alltså bli mer säker på att du gör rätt val. Dessutom får du en trevlig och härlig dag på Karlbergsgymnasiet!

Elev på skrivandekursen: Nora Westby

Vill du veta mer eller anmäla ditt intresse till skuggning?

Är du intresserad av skuggning på Karlbergsgymnasiet kontaktar du din studie- och yrkesvägledare på din skola.

Kontakt

 • Ann-Christin Hard

  Roll
  Studie- och yrkesvägledare
  E-post
  ann-christin.hard­@amal.se
  Telefon
  0532-172 49
  Besöksadress:
  Schölinsgatan 7, 662 22 ÅMÅL
  Övrigt:

  Ansvarar för ES, EK, NA, SA, TE, IMS

 • Frida Wiigh

  Roll
  Studie- och yrkesvägledare
  E-post
  frida.wiigh­@amal.se
  Telefon
  0532-172 79
  Besöksadress:
  Schölinsgatan 7, 662 22 ÅMÅL
  Övrigt:

  Ansvarar för BF, EE, FS, IN, VO, IMA

Sidinformation

Senast uppdaterad:
9 april 2024
Publicerad:
27 mars 2024