Gå till innehåll

Åmåls kommun satsar på cykling för en grönare framtid!

Hamn Fisketorget

Åmåls kommun har i samarbete med Koucky & Partners nyligen tagit fram en ambitiös cykelplan som kommer att göra det enklare och mer attraktivt att cykla i vår vackra stad.

Visste du att Åmålsborna har störst potential i hela Västra Götaland att nå sin arbetsplats eller skola inom 15 minuter på cykel? Här är några av fördelarna med att välja cykeln som ditt främsta färdmedel:

  • Hälsa och välbefinnande: Cykling är inte bara ett miljövänligt alternativ, det är också ett utmärkt sätt att förbättra din hälsa. Med varje tramp stärker du dina muskler och hjärta. Dessutom bränner du upp till 500 kalorier per timme – en vinst för din hälsa varje dag!
  • Miljövänligt och hållbart: Genom att välja cykeln minskar du din klimatpåverkan. Du bidrar till att minska utsläppen av växthusgaser och gör Åmål till en renare och grönare plats att bo och arbeta i.
  • Social gemenskap: Cykling är ett utmärkt sätt att träffa andra människor. Du kan delta i gemensamma cykelturer, umgås med vänner och njuta av den friska luften tillsammans.
  • Spara pengar: Att cykla är billigare än att köra bil. Du sparar pengar på bensin och underhållskostnader.

Så varför vänta? Ta del av Åmåls nya cykelplan och upptäck fördelarna med att cykla – för din hälsa, miljön och din plånbok!

 

Sidinformation

Senast uppdaterad:
13 juni 2024
Publicerad:
12 juni 2024