Gå till innehåll

Kockutbildning Åmål

1300 poäng, 45-50 veckor

Lax

Utbildningen ger grundläggande kunskaper inom restaurang- och storkök.
Du som går utbildningen ska ha för avsikt att försörja dig inom branschen.

Innehåll

Du får lära dig allt från grunderna i matlagning till avancerad matlagning för à la carte. Du får goda kunskaper i hygien och ergonomi, livsmedel och näringslära.
Dessutom fördjupar vi oss inom dietik och specialkost.

Du tränar matlagning i restaurangmiljö.

Utbildningen varvar teori och praktisk tillämning.

Kurser

Poäng

Branschkunskap inom restaurang och livsmedel

100 p

Hygien

100 p

Livsmedel och näringskunskap 1

100 p

Matlagning 1

100 p

Matlagning 2

200 p

Matlagning 3

200 p

Matlagning 4

200 p

Servering 1

100 p

Service och bemötande

100 p

Specialkost

100 p

 

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)
APL ingår om 8 veckor. Undervisning samt APL kan även vara förlagd till kvällstid.
Din praktik kan inriktas mot restaurang eller storkök.

Kostnader
Utbildningen är kostnadsfri men du får själv stå för litteratur, arbetskläder samt eventuella resor till din praktikplats

Betyg
Betyg sätts efter uppnått kursmål i varje kurs enligt skalan A-F.

Förkunskaper:
Kunskaper i svenska motsvarande åk 9.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 24 maj 2024.
Ansöker gör du via vår E-ansökan på vux.amal.se Länk till annan webbplats.

Utbildningsstart
Kursstart 19 augusti 2024
CSN-period 240819-250615

Information/vägledning
Kontakta vägledare Sara Rösvall Churchill
Telefon: 0532-174 43
E-post: sara.rosvall.churchill@amal.se

Frågor kring utbildningen
E-post: daniel.ohman@amal.se

Med reservation för eventuella ändringar.

Kontakt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
16 april 2024
Publicerad:
3 april 2024