Kockutbildning Åmål
1300 poäng, 45-50 veckor

Utbildningen ger grundläggande kunskaper inom restaurang- och storkök.
Du som går utbildningen ska ha för avsikt att försörja dig inom branschen.
Innehåll
Du får lära dig allt från grunderna i matlagning till avancerad matlagning för à la carte. Du får goda kunskaper i hygien och ergonomi, livsmedel och näringslära.
Dessutom fördjupar vi oss inom dietik och specialkost.
Du tränar matlagning i restaurangmiljö.
Utbildningen varvar teori och praktisk tillämning.
Kurser | Poäng |
---|---|
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel | 100 p |
Hygien | 100 p |
Livsmedel och näringskunskap 1 | 100 p |
Matlagning 1 | 100 p |
Matlagning 2 | 200 p |
Matlagning 3 | 200 p |
Matlagning 4 | 200 p |
Servering 1 | 100 p |
Service och bemötande | 100 p |
Specialkost | 100 p |
Läs mer om utbildningen
Arbetsplatsförlagt lärande (APL)
APL ingår om 8 veckor. Undervisning samt APL kan även vara förlagd till kvällstid.
Din praktik kan inriktas mot restaurang eller storkök.
Kostnader
Utbildningen är kostnadsfri men du får själv stå för litteratur, arbetskläder samt eventuella resor till din praktikplats
Betyg
Betyg sätts efter uppnått kursmål i varje kurs enligt skalan A-F.
Förkunskaper:
Kunskaper i svenska motsvarande åk 9.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 24 maj 2024.
Ansöker gör du via vår E-ansökan på vux.amal.se Länk till annan webbplats.
Utbildningsstart
Kursstart 19 augusti 2024
CSN-period 240819-250615
Information/vägledning
Kontakta vägledare Sara Rösvall Churchill
Telefon: 0532-174 43
E-post: sara.rosvall.churchill@amal.se
Frågor kring utbildningen
E-post: daniel.ohman@amal.se
Med reservation för eventuella ändringar.
Kontakt
Anna-Lena Fredriksson
- Roll
- Handläggare
- E-post
- anna-lena.fredriksson@amal.se
- Telefon
- 0532-172 15
- Besöksadress:
- Vuxenutbildningen, Industrigatan 12, 662 34 Åmål
Sidinformation
- Senast uppdaterad:
- 16 april 2024
- Publicerad:
- 3 april 2024