Gå till innehåll

Vård- och omsorgsprogrammet

På Vård- och omsorgsprogrammet lär du dig om hälsa, ohälsa, funktionsnedsättning, medicin, pedagogik och psykologi. Du lär dig om människors olika behov och förstår vilken betydelse livsstilen har för hälsan. Du lär dig att bemöta människor på ett yrkesmässigt sätt.

Elev på Vård och omsorgsprogrammet får prova på VR-glasögon.

För att kunna utveckla vården och komma på nya sätt att hjälpa och stödja människor i olika situationer är det viktigt med kreativitet, initiativförmåga och kvalitetsmedvetenhet. På APL (arbetsplatsförlagt lärande) får du använda det du läst om i skolan och omsätta det praktiskt ute i arbetslivet och träffa nya människor. I utbildningen ingår sexton veckors APL, där du är ute på en arbetsplats inom olika vård- och omsorgsyrken. APL ger dig erfarenheter och kontakter som du kan ha nytta av när du söker jobb. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen.

Yrkesutgångar:
Exempel på yrkesutgångar efter gymnasiet kan vara yrken inom äldreomsorg, psykiatriska verksamheter, verksamheter för personer med funktionsvariationer eller inom hälso- och sjukvården.

Du är också behörig att söka direkt till universitet eller högskola efter avslutad gymnasieexamen, till exempel till sjuksköterskeutbildningen eller socionomprogrammet.

Läs mer om Vård- och omsorgsprogrammet på Skolverkets hemsida
Klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du veta mer?

Kontaktperson: Eric Eriksson
Tel: 0532-172 36 / 070-404 72 34
E-post: eric.eriksson@amal.se

Rektor: Magnus Skoglund
Tel:
0532-170 93
E-post: magnus.skoglund@amal.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 februari 2024
Publicerad:
21 augusti 2023