Gå till innehåll

Industritekniska programmet

Programmet passar dig som är intresserad av att lösa tekniska problem och som vill lära dig om industrins olika processer, material, metoder och tekniker samt om underhåll och driftsäkerhet. Industrin utvecklas hela tiden och du kommer att utvecklas med den.

Elev industriprogram

Verkstadsindustrin i vår region ser ett stort behov av välutbildade medarbetare och du kan bli en av de nya medarbetarna i morgondagens industri. Skolan tillhandahåller undervisningslokaler av hög nivå och du använder dig av moderna maskiner och övrig maskinpark med tillhörande dataprogramvaror.

Utbildningen innehåller två huvudsakliga aspekter: den tekniska och den produktionsinriktade. Du får en förståelse av helheten och sammanhanget, vilket branschen kräver för att du ska anses ha tillräckliga yrkeskunskaper. Du lär dig också om hur en idé utvecklas till färdig produkt och vikt läggs vid att du förstår det idémässiga flödet under produktion och produktens livscykel.

Femton veckor används till APL (arbetsplatsförlagt lärande) ute på något av teknikföretagen i regionen. Du får mycket tid för att förbereda dig för det yrkesliv som väntar inom den moderna teknikindustrin och elever som har gått Industritekniska programmet får ofta jobb direkt efter gymnasiet.

Vi erbjuder två inriktningar:

...som ger dig kunskaper om skärande bearbetning i svarv, fräs och CNC-maskiner samt förebyggande/avhjälpande underhåll i allmän reparationsteknik.

...som ger dig kunskap om olika svetstekniker och plåtbearbetning.

Yrkesutgångar
Du kan till exempel bli Svetsare, resemontör, cnc-operatör, underhållstekniker, produktionstekniker, processtekniker.

Du får också behörighet att söka till högskola/universitet, om du vill läsa vidare.

Läs mer om Industritekniska programmet på Skolverkets hemsida.
Klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du veta mer?

Kontaktperson: Johan Solhemmer
Tel: 0532-172 37 / 073-866 70 13
E-post:
johan.solhemmer@amal.se

Rektor: Joakim Axelsson
Tel:
0532-172 05
E-post: joakim.axelsson@amal.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
30 januari 2024
Publicerad:
21 augusti 2023