Gå till innehåll

Hotell, restaurang och bageri

Tycker du om att laga mat, baka och ge god service åt kunder och gäster? Då passar det här programmet dig.
Du kommer att gå i samma klass som eleverna på programmet Administration, handel och varuhantering - AH, och Fastighet, anläggning och byggnation - FA.

En person läser recept och bakar

Vi driver skolans kafeteria:

  • Vi ger god service till våra kunder och gäster.
  • Vi säljer och håller ordning och reda.
  • Vi förbereder genom att baka och fixa lättare rätter.
  • Vi inventerar och beställer varor.
  • Vi marknadsför skolans kafeteria till exempel via sociala medier och egengjorda affischer.
  • Vi arbetar tematiskt utifrån högtider och årstider

Du får kunskaper om arbetsuppgifter som förekommer på ett hotell, i ett kök eller på ett bageri. Du lär dig matlagning, bakning och hur man hanterar livsmedel. Du får öva på kundbemötande och service samt träna på att arbeta med andra. Du lär dig hur man jobbar med hygien och rengöring i kök och på serveringsställen. Servering och dukning är andra saker som du kommer att få öva på. Du kommer också lära dig att hantera olika typer av köksutrustning så som spisar, ugnar och stekbord.

Du kommer också att få lära dig mer om hotell, restaurang och bageri på andra arbetsplatser utanför skolan. Det kallas för APL och det ingår 22 veckor under dina fyra år på gymnasiet. Exempel på arbetsplatser kan vara, i ett skolkök, på skolans kafeteria, på ett hotell eller på en restaurang.

Du har fått prova på arbetsuppgifter som kan förekomma på ett hotell, på ett serveringsställe och i ett kök. Du har fått öva på samarbete och att arbeta självständigt. Efter avslutad utbildning ska du kunna planera, genomföra och avsluta dina arbetsuppgifter på ett bra sätt.

Vill du veta mer?

Kontaktperson: Ann-Sofie Wennsten
Tel: 0532-172 34 / 076-621 99 54
E-post: ann-sofie.wennsten@amal.se

Kontakt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 april 2024
Publicerad:
21 augusti 2023