Gå till innehåll

Företagsklimat och fokusområden

Att ha ett bra företagsklimat är en av våra mest prioriterade frågor. Tillsammans skapar vi de bästa möjligheterna för dig som företagare.

Åmåls kommuns företagsklimatet

Företag och företagsamma människor lägger grunden för vår välfärd, och vi på näringslivsenheten arbetar för att stötta och hjälpa dig som företagare att utvecklas.

Som kommun kan vi inte påverka vilka lagar som stiftas eller vissa andra beslut. Men företagens vilja och beslut om att växa, anställa eller investera kan vi som kommun påverka i allra högsta grad. Det handlar exempelvis om tillstånd och tillsyn, om bemötande, kontakter, nätverkande och en tillförlitlig och snabb ärendehantering.

Allt kommunen kan göra för att underlätta för företagen att växa - anställa fler och därmed skapa fler jobb, bidra till högre tillväxt som leder till högre välstånd och starkare välfärd - det ska kommunen också göra.

Den enkätundersökning och ranking om det lokala företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner som Svenskt Näringsliv gör varje år presenteras på www.foretagsklimat.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bidrar till att sätta fokus på just detta viktiga arbete.

Så kan företagsklimatet förbättras

Kontakt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
26 januari 2024
Publicerad:
24 augusti 2023