Gå till innehåll

Autogiro eller e-faktura

Du har flera olika alternativ när det kommer till betalning av hyran.

Som hyresgäst hos oss skall du erlägga hyra i förskott senast sista vardagen före varje kalendermånads början. Du kan antingen använda den hyresavi du får från oss och betala över bankgiro men du kan även registrera autogiro eller e-faktura om du föredrar.

Registrera autogiro

Här på sidan kan du ladda ner och skriva ut ett medgivande för autogiro.
Du skickar in den till oss efter det att du fyllt i medgivande och skrivit under den. Autogiro är kostnadsfritt.

Vanligtvis är det kontraktsinnehavaren som tecknar autogiro men det kan även vara någon annan som står för betalningen. Den person som betalar hyran skall fylla i och underteckna autogiroanmälan.

När autogirot blivit beviljat dras hyran från bankkontot på förfallodagen som är den sista i månaden. Att hyran är betald via autogiro kan du se på kontoutdraget från banken.

Vill du att hyran skall betalas från ett annat konto eller från en annan bank skall skall du ta kontakt med din bank så hjälper de dig med ändringen.

Om man vill sluta betala via autogiro kontaktar du ÅKAB för ändring.

Autogiromedgivande Pdf, 27.8 kB, öppnas i nytt fönster.

E-faktura

Du kan även få dina fakturor i elektronisk form direkt till din Internetbank.
Smidigt för dig och bra för miljön. Anmälan till e-faktura görs via din egen Internetbank

När du loggar in i din Internetbank, ser du om det kommit en ny faktura. Alla uppgifter som belopp, OCR-nummer och betalningsdag är ifyllda i förväg och du behöver bara göra en snabb kontroll och sedan godkänna så är du klar.

Hyresavi

Om du inte gör några andra aktiva val, så som autogiro eller e-faktura, skickas en hyresavi till dig som du ska använda för betalning av din hyra. På hyresavin hittar du alla inbetalningsuppgifter så som bankgiro, OCR och belopp.

Dator mobil

Kontakt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
6 februari 2024
Publicerad:
4 juli 2023