Gå till innehåll

Vårt erbjudande

Som medarbetare hos oss är du viktig och vi vill erbjuda dig fler förmåner utöver din lön.

Flagga Åmål vid gästhamnen

Semester

Du har rätt till 25 semesterdagar per år och från och med det år du fyller 40 år har du som kommunanställd 31 semesterdagar och när du fyllt 50 år har du 32 semesterdagar per år.

Friskvårdsbidrag

Åmåls kommun arbetar för friska medarbetare. Friskvårdsbidraget är ett sätt att bidra till din hälsa. Från och med 2019-01-01 uppgår friskvårdsbidraget till högst 2000 kr per år. Hur stort bidrag du kan ta ut beror på hur lång tid du arbetat i kommunen. För den som inte arbetat ett helt år uppgår bidraget till en 1/12 för varje månad du arbetat. Om en tillsvidareanställd avslutar sin anställning under året görs inga avdrag på lönen.

Försäkringar

Som kommunanställd är du försäkrad via AFA Försäkring och KPA Pension. Detta innebär att du har möjlighet att:

  • Vid längre sjukskrivning kan du få ersättning för inkomstbortfall via avtalsgruppsjukförsäkring (AGL-KL) via AFA försäkringar
  • Du kan få ersättning för arbetsskada, trygghetsförsäkring vid arbetsskada (TFA-KL) via AFA försäkring
  • Det finns ett efterlevnadsskydd för dina anhöriga, tjänstegrupplivförsäkring (TGL-KL) via KPA pension

Tjänstepension

Åmåls kommun betalar in ett pensionssparande åt dig. Det är en kommunal tjänstepension som regleras via ett avtal mellan arbetsgivaren och arbetstagarorganisationerna. Avtalet ger dig som arbetstagare hos Åmåls kommun bland annat ett grundskydd i form av egenpension och efterlevandepension. Tjänstepensionsavtalen regleras i avtalen KAP-KL som gäller för dig som är född före 1986 och AKAP-KL för dig som är född 1986 eller senare. Beloppet betalas in av Åmåls kommun på din lön.

Kompensation i samband med föräldraledighet

För dig som går på betald föräldraledighet och som varit anställd hos Åmåls kommun minst 180 dagar betalar vi ut ett föräldrapenningstillägg. Tillägget motsvarar 10 % av lönebortfallet och betalas ut automatiskt under högst 180 kalenderdagar i följd.

Bidrag vid fritidsstudier

Åmåls kommun vill bidra till dina möjligheter att utvecklas inom den verksamhet där du jobbar. Därför finns det möjlighet för dig att söka bidrag upp till 1000 kr per termin för litteratur.

Miljöbil som personalbil

För dig som har en tillsvidareanställning hos Åmåls kommun finns det möjlighet att hyra en miljöbil via arbetsgivaren. Det kan bli billigare för dig än att köpa eller hyra en bil på annat sätt. Erbjudandet innebär att du har möjlighet att till en förmånlig kostnadsbild hyra en bil som drivs helt eller delvis med gas/el och som enligt vägtrafikskattelagen är definierad som miljöbil och därmed är befriade från fordonsskatt. Erbjudandet gäller samtliga bilmärken som uppfyller kraven.

Blodgivning på betald arbetstid

Åmåls kommun vill bidra till samhället på flera sätt och som medarbetare hos oss har du möjlighet att lämna blod på betald arbetstid. Efter att ha meddelat din chef så kan du åka till närmsta mottagning och lämna blod. Du hittar mer information om mottagningar och regler för blodgivning på www.geblod.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Möjlighet till extra pensionssparande

Som medarbetare hos Åmåls kommun kan du välja att avsätta en del av din lön till pensionssparande. Pensionssparandet sker via ett bruttolöneavdrag på din månadslön.

Kompensation för lönebortfall vid sjukdom

Om du skulle bli sjuk och får sjukpenning eller rehabiliteringspenning från Försäkringskassan betalar Åmåls kommun fram till och med dag 90 ut en ersättning som motsvarar 10 % av lönebortfallet. Förutsättningen är att du mot begäran kan styrka att Försäkringskassan betalar ut sjukpenning eller rehabiliteringspenning enligt Socialförsäkringsbalken.

Förmånscykel

Om du är tillsvidareanställd har du möjlighet att hyra en cykel under en treårsperiod till ett förmånligt pris. Det finns en rad olika slags cyklar att välja bland – från enkla herr- och damcyklar till avancerade elcyklar. Kostnaden för cykeln betalar du genom ett bruttolöneavdrag varje månad (ev. förmånsskatt kan tillkomma). När avtalsperioden är slut väljer du om du vill köpa ut eller lämna tillbaka cykeln.

Kontakt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 mars 2024
Publicerad:
30 oktober 2023