Gå till innehåll

Det bästa med att jobba i Åmål

Vill du göra nytta och ha en tjänst som har stor betydelse för våra invånare? Åmåls kommun sätter stort värde i att du är med och bidrar och säkerställer att vi levererar välfärdsnytta och ett gott liv.

Arbetsgivaren Åmåls kommun

Åmåls kommun vill vara en relevant och attraktiv arbetsgivare där allt arbete vi producerar ska vara våra invånare till nytta och där var och en av alla medarbetare upplever att de är betydelsefulla. Arbetsgivaren sätter stort värde i att du är med och bidrar och säkerställer att Åmåls kommun levererar välfärdsnytta och vill därför skapa goda förutsättningar för dig att må gott och känna att du och dina insatser gör nytta för samhället. Idag är vi omkring 1200 medarbetare som genom olika verksamheter och uppdrag tillsammans utgör Åmåls kommun.

Inom kommunstyrelseförvaltningen tillhandahålls stödfunktioner till kommunens nämnder och förvaltningar inom områdena strategisk utveckling, nämndadministration, ekonomi, IT, kommunikation, näringslivsfrågor, turism och personalfrågor.

Här finns möjligheter att få arbeta med bl.a. miljöfrågor, som ekonom, inom HR, kommunikation/social media och mycket mer.

Inom samhällsbyggnadsförvaltningen ansvarar man för lokalstrategiska frågor, fysisk samhällsplanering, plan- och bygglov, miljöskydd, hälsoskydd, livsmedelskontroll, kollektivtrafik samt färdtjänst. Här finns även kommunens kostenhet och räddningstjänst.

Här finns möjligheter att arbeta som plan- och bygglovsingenjör, miljö- och hälsoinspektion, bygglovshandläggare, kock/kokerska samt brandman.

Förvaltningen är vår största där vårdsektor och arbetsmarknad ingår i årets alla dagar och dygnets alla timmar. Här finns intressanta och utvecklande jobb som omvårdare, lärare, socionom, stödpedagog, arbetsterapeut och sjuksköterska.

Här organiserar frågor för fritidsverksamhet, barnomsorg, grundskola, särskola, gymnasiet samt kultur. Inom vår barn- och utbildningsförvaltning finns många spännande och utvecklande arbeten som till exempel fritidspedagog, elevassistent, barnskötare, förskollärare, lärare, rektor samt bibliotekarie.

Staden Åmål

Åmåls stad har en av Sveriges bäst bevarade 1700-talsmiljöer som tillsammans med moderna byggnader och parker utgör en skön mix av gammalt och nytt. Här finns ett bra utbud av matställen, caféer, butiker och hantverk. Mitt i stan kan du strosa utmed de fina hamnarna och eftersom det finns både parkmark och sandstränder utmed vattnet finns många fina möjligheter för dig att mitt i stan koppla av och njuta av både sol och bad under lediga stunder. Åmål utvecklas och på flera pågår byggandet av såväl nya bostadsområden och butiker.

Åmål är staden och kommunen med det stora kulturutbudet, så har det alltid varit. Vår kulturskola är riktigt populär där barn i alla åldrar ges möjlighet att tillsammans med våra skickliga medarbetare utveckla sitt kreativa skapande.

I staden finns många föreningar med växtkraft och passion för dess ideella arbete. Under året anordnar många föreningar olika arrangemang inom bland annat musik, litteratur, konst, bild och gastronomi.

Åmåls kommun - västkustens ostkust, så är det. Visste du till exempel att Dalsland är Sveriges sjötätaste landskap? Faktiskt så består så mycket som en fjärdedel av landskapet av vatten. Det ger dig otaliga möjligheter att till exempel på fritiden bada, fiska eller paddla kanot.

Om du gillar sport och friluftsaktiviteter har du kommit helt rätt. Såväl höst och vinter som vår och sommar hittar du mängder av möjligheter att ta del av fantastiska naturupplevelser i någon av de vackra naturreservaten och sjölivet. Åmål är en stad och kommun med aktiva föreningar inom sport- och friluftsliv som driver och arrangerar tävlingar och happenings inom golf, hästsport, fotboll, skate, hockey, orientering, segling och mycket mer.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
19 februari 2024
Publicerad:
30 oktober 2023