Gå till innehåll

Teknik

Hur fungerar egentligen ett kärnkraftverk? Och hur tillverkar man delarna till det? Går det verkligen att programmera en robot som sköter kärnkraftverket och hur hållbart är ett kärnkraftverk om man jämför med andra energikällor?

Är du intresserad av kreativa och problemlösande arbetsformer och teknisk utrustning i framkant? Tycker du att de senaste årens utveckling av A.I. är intressant? Teknikprogrammet hanterar både befintlig teknik och utvecklingen av ny. Vi belyser också teknikens roll i samspelet mellan människa och natur, med hänsyn till hållbar utveckling.

Ett program för dig som gillar att jobba med processer

Teknikutveckling utgörs av samband mellan olika delar, som du får lära dig att upptäcka. Vår undervisning är tvärvetenskaplig med olika perspektiv, teorier och arbetsformer. Kunskapen bidrar till att du förstår hela kedjan i utvecklingen av teknik i ett hållbart samhälle och du utvecklar dina kunskaper inom bland annat fysik, kemi och matematik med fokus på tekniska processer.

Vi erbjuder de kurser som du behöver för att läsa ända upp till civilingenjör.

Lärare med elever som programmerar robotar

Vi erbjuder två inriktningar:

Här får du lära dig om produktion och företagande. Du arbetar med automation, maskinprogrammering och produktutveckling. Lärandet är kreativt och stimulerande. Praktiskt arbete knyts till teori och du lär dig hela processen, från idé till färdig produkt, inklusive design och konstruktion!

Här får du lära dig om datorer, hur du programmerar appar, program, hemsidor och spel. Du kommer använda mycket kreativitet och logiskt tänkande i ditt arbete. Samtidigt får du tillämpa dina kunskaper för att skapa moderna lösningar på digitala problem.

Yrkesutgångar

Exempel på framtida yrken kan vara; webbutvecklare, civilingenjör, dataingenjör, konstruktör, programmerare, projektledare, automationsingenjör, produktionsutvecklare, industridesigner.

Läs mer om Teknikprogrammet på Skolverkets hemsida.
Klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vill du veta mer?

Kontaktperson: Petar Preselj
Tel: 0532-17227 / 070-412 76 15
E-post: petar.preselj@amal.se

Rektor: Joakim Axelsson
Tel: 0532-173 63
E-post: joakim.axelsson@amal.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
30 januari 2024
Publicerad:
21 augusti 2023