Gå till innehåll

Toppnotering för företagsklimatet i Åmåls kommun

Svenskt Näringsliv presenterade under morgonen den 21/5 kl resultatet av sin årliga undersökning av företagsklimatet. Åmåls kommun nådde sitt bästa betyg för det sammanfattande omdömet någonsin. Det är 94 företag som deltagit i enkäten och sammanlagt gett företagsklimatet betyget 3,6. Kommunen visar också starka siffror för kommunikation och attityder till företagande vilket känns väldigt positivt och glädjande.

Över 32 000 företagare har tyckt till om företagsklimatet i sina kommuner. Resultatet av undersökningen utgör grunden i den ranking om företagsklimat som publiceras i höst. Det sammanfattande betyget på företagsklimatet 2024 är 3,6 att jämföras med förra årets betyg på 3,4. Betyget mäts i skalan ett till sex. Rikssnittet ligger 2024 på 3,47.
Rankingplaceringen släpps i september.

- Vi är oerhört stolta och glada över att uppnå det bästa resultatet och omdömet någonsin för kommunens företagsklimat. Det här ser vi med stor ödmnjukhet på och ett fortsatt riktmärke på hur vårt fortsatta arbete ska fortgå. Även om vi har gjort en fantastisk resa senaste åren så har vi långt kvar innan vi är helt nöjda. Det är med god kommunikation, förståelse för varandra och lyhördhet som gör att vi kan fortsätta förbättra oss, säger Näringslivs- och kommunikationschef Kristoffer Ljung.

Företagsklimatet i Åmåls kommun 2024

Önskar du veta mer om resultaten och hur företagen har svarat, så finns alla svar samlade och den sammanfatatnde rapporten.på Svenskt Näringslivs webbsida.


Har du frågor eller synpunkter är du varmt välkommen att kontakta oss!

Sidinformation

Senast uppdaterad:
21 maj 2024
Publicerad:
21 maj 2024