Gå till innehåll

Intersport gör comeback i Åmål

Intersport

Från bygghandel till sportbutik- Hans sadlar om och öppnar Intersport i Åmåls centrum

Efter 35 år inom bygghandeln tyckte Hans Weingartshofer att det var dags att byta bransch. Till glädje för handeln i Åmåls centrum kommer han att öppna en Intersportbutik i Nettos tidigare lokaler på Kungsgatan. Hans berättar att allt blev klart för ett par veckor sedan och att han jobbat hårt under hösten för en etablering. Han räknar med att kunna öppna i samband med påsk.

- Det känns jättespännande! Då Åmål varit utan sportbutik under några år så är det är lite svårt att veta hur efterfrågan ser ut. Vi kommer därför börja med ett ganska säkert sortiment som vi därefter kan utveckla efter hand, när vi ser vad Åmålsborna vill ha. Vi vill satsa rätt och skapa goda samarbeten med föreningar, näringsliv och kommun. Intersport centralt har varit en jättebra stöttepelare och gett oss trygghet i att våga ta det här steget, Hans Weingartshofer.

Hans slår ihop sig med sin nära vän Anders Johansson, som kommer vara en partner, men utanför den dagliga verksamheten.
Många minns säkert Intersportaffären som låg under tak. I samma lokaler kommer även båda Elon-butikerna slå sig samman och flytta in under våren.

- Det här är en fantastisk julklapp för Åmål! En sportbutik har varit oerhört efterlängtat under en lång tid, och med Hans bakom spakarna så kommer det bli kanon. Hela centrum och handeln får ett lyft, Kristoffer Ljung.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
5 mars 2024
Publicerad:
5 mars 2024