Gå till innehåll

Varför fiber?

Vi blir allt mer beroende av en bra internetuppkoppling och allt fler väljer att ansluta sin fastighet till fiber. Fördelarna med fibern är många, framförallt den höga kapaciteten och jämna hastigheten den erbjuder. Din fastighet får en framtidssäkrad kommunikationslösning för både nytta och nöje.

IT-utrustning

Med en bra och stabil uppkoppling är det idag enklare att sköta utbildningen på distans, arbeta hemifrån när möjligheten ges och behålla kontakten med familj och vänner som bor på andra sidan jorden. Alla i familjen kan använda datorer, surfplattor, telefoner och tv-apparater samtidigt utan att farten går ner eller att bilden hackar.

Vid sidan av bredbandstjänster så som tv, internet och telefoni utvecklas utbudet kring smarta hem-lösningar med larm- och omsorgstjänster för att säkra upp din vardag i hemmet.

Genom din anslutning till stadsnätet kan du alltså beställa fibertjänster för både nytta och nöje!

Kopparnätet avvecklas

Det är svårt att säga hur länge anslutningsalternativen till fiber kommer finnas kvar eller vad som kommer att ske i framtiden. Det nuvarande fasta nätet, som till stor del ägs av Telia, som är uppbyggt av kopparledningar håller på att läggas ner successivt. Nedmontering pågår redan runt om i Sverige, även på landsbygden i Åmåls kommun.

Avvecklingen av kopparnätet sker successivt och Telia bedömer att de sista kopparförbindelserna kommer att stängas under 2026. Då kommer alltså fast telefoni och bredband via kopparnätet vara helt utfasat. Om du använder tjänster så som tv, telefoni eller bredband genom kopparnätet idag kommer du att påverkas av nedstängningen och behöver se på alternativa lösningar.

Du som är berörd ska få information från Telia, eller din operatör, inför nedstängningen som påverkar just din uppkoppling.

Du kan även få mer information på Telia.se genom att klicka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontakt

 • Stadsnät i Åmål AB

  Roll
  Stadsnät i Åmål AB
  E-post
  stadsnat­@amal.se
  Telefon
  0532-77 72 00
  Besöksadress:
  Hjeltegatan 11 66230 Åmål
  Övrigt:

  Postadress:
  Box 32, 662 21 ÅMÅL

  Fakturaadress:
  PEPPOL-adress 0007:5567087530

Sidinformation

Senast uppdaterad:
29 januari 2024
Publicerad:
13 juli 2023