Gå till innehåll

Vad kostar det och betalningssätt

Stadsnätet i Åmål ansluter alla typer av fastigheter och förser din fastighet med snabb, stabil och framtidssäkrad uppkoppling.

I tätorten är nu fibernätet utbyggt i samtliga villaområden och stadsdelar. I gatorna finns områdesnät som gör det möjligt för villor, hyreshus, bostadsrättsföreningar och företag att få sin fastighet ansluten till stadsnätet.

Ordinarie pris för en villaanslutning (ett hushåll) är 19 990 kronor.
I anslutningspriset ingår en komplett fiberinstallation inkluderat grävning på tomt samt installation av mediabox inomhus.

SÅAB erbjuder även möjlighet till ROT- och RUT-avdrag vid beställning av villaanslutning. Läs mer om skattereduktion på www.skatteverket.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vid driftsättning tillkommer en nätavgift på 95 kr per månad/hushåll till Stadsnät i Åmål AB som faktureras kvartalsvis i förskott.

Aktivering av passiv/vilande anslutning kostar 1500 kr.

När fiberanslutningen till din fastighet är installerad, driftsatt och klar har du möjlighet att kontakta tjänsteleverantör för att beställa tjänster. Du betalar de abonnemang du beställt till din tjänsteleverantör.

SÅAB erbjuder ett så kallat öppet nät, vilket innebär att du har möjlighet att beställa fibertjänster från flera olika tjänsteleverantörer. Under "Tjänsteutbud" Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du alla tillgängliga tjänsteleverantörer och tjänster som finns att välja på. Här har du möjlighet att välja vad som passar just dig bäst!

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du vill veta mer eller göra en beställning om anslutning så hjälper vi dig gärna! Du når oss på telefon 0532-77 72 00 eller maila oss på stadsnat@amal.se!

För anslutning av kommersiella fastigheter, flerbostadshus, bostadsrättsföreningar och samfällighetsföreningar lämnas gärna en kostnadsfri offert. Kontakta oss så hjälper vi er!

Anslutningsavgiften faktureras per post till fastighetsägaren när fastigheten är ansluten och klar. Nähyran börjar gälla vid anslutning och driftsättning, och faktureras kvartalsvis i förskott.

Det finns flera olika alternativ när det kommer till betalningssätt för näthyran, där du väljer det alternativ som passar dig bäst:

 • Brevfaktura eller pappersfaktura skickas till din adress. Om inget annat aktivt val om fakturaalternativ görs skickas brevfaktura.
  Brevfaktura kostar 30 kr. Denna avgift täcker administrativa kostnader samt porto och går i linje med vårt miljöarbete.

 • Med autogiro dras beloppet automatiskt från ditt konto vid förfallodatumet.
  För autogirobetalning fyller du i ett autogiromedgivande Pdf, 153.9 kB, öppnas i nytt fönster. och skickar in till oss för hantering. Autogiro är kostnadsfritt.

 • Vid val av e-faktura får du din faktura direkt till din internetbank. Smidigt för dig och bra för miljön! E-faktura är kostnadsfritt.
  Om du vill anmäla e-faktura gör du det på internetbanken och följ instruktionerna på skärmen för att lägga till ny betalningsmottagare för e-faktura.

 • E-postfaktura/Mejlfaktura innebär att du får din faktura skickad direkt till din angivna e-postadress. E-postfaktura är kostnadsfritt. Kontakta oss på stadsnat@amal.se för registrering.
  Tips! Om du har registrerat e-postfaktura är det bra att hålla ett extra öga i skräpkorgen så inte mejlet med fakturan hamnar där och missas!

 • Svefaktura erbjuds till dig som företagskund. Kontakta oss om ditt företag är intresserad av att betala genom svefaktura!

Från och med 1 september 2020 debiteras påminnelseavgift om 60 kr vid vår första påminnelse.

Om du bor i villa och ska sälja behöver du ta reda på om den nya ägaren av huset är intresserad av att behålla fiberanslutningen aktiv och ha möjlighet att abonnera på fibertjänster.
Om denne vill behålla fiberanslutningen med möjlighet att nyttja fibertjänster fyller ni i delen av formuläret som avser överlåtelse. Skicka därefter in till oss för registrering!

Om den nya ägaren av huset inte är intresserad av att nyttja anslutningen till stadsnätet, och då inte heller ha tillgång till fibertjänster, skriver du som säljare i den delen på formuläret som avser uppsägning i stället. Skicka därefter in formuläret till oss för hantering!

Om du säljer/köper genom mäklare är det inte ovanligt att fastighetsbyrån/mäklarna är behjälpliga med detta formulär i samband med försäljning och tillträde.

I formuläret om överlåtelse fyller du i det som gäller för dig/er!

Här hittar du formulär om överlåtelse/uppsägning Pdf, 62.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Dator mobil

Kontakt

 • Stadsnät i Åmål AB

  Roll
  Stadsnät i Åmål AB
  E-post
  stadsnat­@amal.se
  Telefon
  0532-77 72 00
  Besöksadress:
  Hjeltegatan 11 66230 Åmål
  Övrigt:

  Postadress:
  Box 32, 662 21 ÅMÅL

  Fakturaadress:
  PEPPOL-adress 0007:5567087530

Sidinformation

Senast uppdaterad:
1 februari 2024
Publicerad:
4 juli 2023