Gå till innehåll

Se och göra

Det finns mycket att se och göra när du är i Åmåls kommun!

Här kommer några tips i korthet och du kan läsa mer på www.visitamal.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.!

Två barn som badar från en brygga i Norra viken, Vänern.

I vår kommun finns det mycket att se på och besöka. Några av de större besöksmålen är Not Quite i Fengersfors, Gamla Staden i centrala Åmål, våra muséer, de fantastiska utsikterna från till exempel Bläsen i Fröskog och Åmålsberget i Edsleskog!

Om dessa och mycket mer kan ni läsa om här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dalsland kallas som bekant för ett Sverige i miniatyr och man skulle kunna säga att Åmål är det också. Vi har innanhavet Vänern, Dalslands kanal och många fina bad- och fiskesjöar i kommunen. Dessutom så har vi många mil av härliga stigar och vandringsleder genom skog och mark. Dalslands högsta punkt är Baljåsen på 302 möh, och den hittar ni i Edsleskog tillsammans med flera vandringsleder. Åmål är enda staden i Dalsland.

Forsbacka Golfbana räknas till en av Sveriges vackraste 18-hålsbanor. Här finns också restaurang, golfshop, hotell och ställplats/camping.

Flera fina badplatser finns i kommunen, bland annat Örnäsbadet, Knarrbysjön, Edslan, Tössebäcken och Furusjön! Vi har också en fin simhall med fyra bassänger och en waterslide!

Ängebytjärn är vårt put & take-vatten där vi fyller på med regnbågslax varje år! Därtill finns flera fina fiskesjöar i kommunen, bland annat Edslan, Ånimmen och naturligtvis Vänern!

Vandring är populärt här och det finns många både kortare och längre vandringsleder i kommunen. Kanske den 100 km långa Pilgrimsleden vore något? Vi har ett fint friluftsområde vid Hanebol där du kan välja bland flera leder av varierande längd. Här finns också markerade cykelleder. På vintern spåras några av lederna så man kan åka längdskidor!

Du kan trampa dressin vid Forsbackabaden! Kanske vill du ta en kanottur tillbaks till utgångsplatsen?

Mer information hittar du här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För små och stora barn är Örnäsområdet en favorit! Här finns en stor lekplats, parkourområde, padel, tennis, discgolfbana, minigolf och inte minst härliga badstränder!

Under sommaren finns Mötesplats Tollebol vid kvarncaféet där du kan se om du springer fortare än en gris (!), mysa med lantdjur och se hur livet går till på en gård. Vid Tollebol kan man också cykla en tipsrunda på tisdagar under sommaren!

I vår simhall finns leklandskapet Inkariket för de mindre barnen, bubbelpool, en mellanbassäng, en 25-metersbassäng samt en varmvattenbassäng. Det finns också en rutschkana som delvis går utanför simhallen!

Mer information hittar du här! Länk till annan webbplats.

I Åmål finns ett stort utbud av både unika butiker och kedjebutiker. Här handlar du mat, kläder, skor likväl som byggmaterial och utemöbler! Flera är anslutna till den lokala handelsföreningen Åmål Handel Länk till annan webbplats..

Mer information hittar du här! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

 • Turistbyrån

  Roll
  Visit Åmål turistbyrå
  E-post
  turism­@amal.se
  Telefon
  0532-17098
  Besöksadress:
  Hamngatan 3, 662 31 Åmål
  Övrigt:

  www.visitamal.se samt www.vastsverige.com/amal

  Facebook.com/amalsturistbyra

  Instagram.com/amalsturistbyra

Sidinformation

Senast uppdaterad:
22 februari 2024
Publicerad:
18 december 2023