Gå till innehåll

Nordic Timber Labs etablerar i Åmål

Nordic Timber Labs

Vi hälsar företaget Nordic Timber Labs varmt välkomna till Åmål!

Nordic Timber Labs arbetar med brandskyddsimpregnering av trävaror som underleverantör till bland annat sågverk. En marknad som växer snabbt då fler och fler bygger med hållbara träkonstruktioner. Etableringen sker i tidigare Azelios lokaler på Industrigatan och man räknar med att kunna starta produktionen efter sommaren. Efter en tids planering och förhandlingar var företagsledningen på plats hos fastighetsägaren Åkab på onsdagen för att teckna hyreskontrakt.

Företagledningen säger att de är mycket glada över att kunna få till en etablering i Åmål, dels för det strategiska läget, men även på grund av allt stöd och den hjälp man fått längs vägen. 
Nu påbörjas processen med att anställa grunden av personalstyrkan, och först och främst en platschef. 

- Det här känns otroligt roligt. Åmål ligger väldigt bra till för logistiken. Det har gått smidigt när vi har kunnat ha en öppen dialog med kommunen och ÅKAB. Det har funnits en lättillgänglighet som gör att vi har kunnat komma fram så här fort med etablering i Åmål, säger Martin Lindquist, försäljningsansvarig på företaget.

En ny företagsetablering är mycket glädjande för Åmål. Till en början kommer den att skapa 3- 4 arbetstillfällen för att sedan med produktionstakten bli upp mot 25 personer. Företaget har sedan tidigare en anläggning i finska Lahti.  

- Det här är oerhört roligt och bra för Åmål. Nya arbetstillfällen är något vi behöver, och god kompetens inom branschen finns det gott om i vårt område. Det har varit en fröjd att få jobba med NTL och jag ser verkligen fram emot fortsättningen tillsammans, Kristoffer Ljung, Näringslivs- och kommunikationschef Åmåls kommun

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 mars 2024
Publicerad:
21 mars 2024