Gå till innehåll

Varför ska du välja Stadsnät i Åmål AB

Genom en anslutning till stadsnätet i Åmål får du en framtidssäkrad och stabil uppkoppling med hög hastighet.

Stadsnät i Åmål AB är ett kommunalägt bolag som bildades hösten 2013 med uppdraget att förse Åmålsborna/näringsidkare med ett fiberoptiskt nät – framtidens nät!

Stadsnät i Åmål AB tar ansvar för fiberutbyggnaden i hela Åmåls tätort och är Åmålsbornas egna fiberbolag där dina investeringar stannar lokalt.

Dator och mobiltelefon vid skrivbord

Vi erbjuder ett öppet nät där flera tjänsteleverantörer har möjlighet, på lika villkor, att leverera tjänster. Du som ansluten kund har möjlighet att jämföra tjänster och välja den leverantör i nätet som du tycker erbjuder bäst tjänst, utifrån dina önskemål och dina behov. Ett öppet nät innebär ett flexibelt och fritt användande för dig som konsument.

När installationen och driftsättning är klar har du möjlighet att teckna fibertjänster hos någon av våra tjänsteleverantörer och nyttja anslutningen direkt.

Stadsnät i Åmål AB är certifierade inom Robust Fiber.

Robust fiber är ett branschgemensamt koncept med syfte att ge tydlig vägledning för företag som vill bygga eller upphandla robusta och driftsäkra fibernät. Vägledningen beskriver de minimikrav som ska gälla när man planerar, projekterar, förlägger eller dokumenterar fibernät.

Att vara ett certifierat företag inom Robust Fiber innebär att företaget arbetar enligt konceptet Robust Fiber. Ett certifieringsmärke visar därmed att att ett företag förbundit sig att följa den branschstandard för fiberförläggning som gäller.

Vill du veta mer om Robust Fiber och vad det innebär kan du läsa mer på robustfiber.se! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Robust fiber logga

Kontakt

 • Stadsnät i Åmål AB

  Roll
  Stadsnät i Åmål AB
  E-post
  stadsnat­@amal.se
  Telefon
  0532-77 72 00
  Besöksadress:
  Hjeltegatan 11 66230 Åmål
  Övrigt:

  Postadress:
  Box 32, 662 21 ÅMÅL

  Fakturaadress:
  PEPPOL-adress 0007:5567087530

Sidinformation

Senast uppdaterad:
29 januari 2024
Publicerad:
4 juli 2023