Gå till innehåll

Ledningskollen

Ledningskollen

Nu när våren är på ingång är det många som planerar för nästa trädgårdsprojekt. Innan du börjar med ditt trädgårdsarbete är det viktigt att du gör ett ärende på Ledningskollen för att få reda på var ledningar finns nedgrävda på tomten.

Nu när våren är här är det många som planerar för nästa tomt- och trädgårdsprojekt. Kanske är det en ny rabatt som ska anläggas eller en altan eller staket som skall byggas. Kanske är det dags att dränera? Oavsettt hur stort eller litet ditt projekt är rekommenderar vi att du gör ett ledningsanvisningsärende för att ha koll på var viktiga ledningar på tomten finns. Genom att göra ledningsanvisningsärenden innan du ska gräva minskar du risken att gräva av ledningar och därmed de kostnader för åtgärd som en avgrävning innebär.

Du som ska gräva på den egna tomten kan använda Ledningskollen för att snabbt och enkelt få besked om var ledningar och kablar är nergrävda. Ledningskollen meddelar berörda ledningsägare och de svarar dig med en karta eller utsättning. Det tar olika lång tid för ledningsägare att svara på ärendet men oftast har du svaren inom ett par dagar. När du fått alla svaren, och bekräftat dem, kan du börja gräva.

Besök www.ledningskollen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för mer information och för att skapa ditt ärende.

Ledningskollen

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 april 2024
Publicerad:
25 april 2024