Gå till innehåll

Vinnare av utlottning i årets Skräpplockardagar

Skräpplockardagar 2024

På bilden har klassen samlats för att ta emot vinsten i utlottningen i årets Skräpplockardagar. På bild Magnus Dalsbo, VD Åmåls Kommunfastigheter AB, Susanne Bäckström, miljöingenjör Teknik och Fritid Säffle och Åmål samt Lena Gustafsson, klassföreståndare Natur och Miljöskolan.

I går hade vi den stora glädjen att överraska vinnarna i utlottningen bland alla som deltagit i skräpplockardagarna. Stort grattis till klass 3 på Natur och Miljöskolan!

Skräpplockardagarna anordnas genom Håll Sverige Rent och är en aktivitet för barn och unga där man tillsammans går ut och plockar skräp och samtidigt lär sig om nedskräpning, hållbarhet och klimat.

Håll Sverige Rent är en ideell organisation som arbetar med att få fler människor att inte skräpa ner. I Åmål är Susanne Bäckström, som till vardags är miljöingenjör på Teknik och Fritid i Säffle och Åmål, lokal kontaktperson för projektet.

I år är det drygt 1 200 barn och elever som anmälts att delta i skräpplockardagarna i Åmåls kommun. Åmåls Kommunfastigheter sponsrar projektet med första priset som i år är biobiljetter till hela klassen. Alla deltagande förskolor och skolor som anmält sig och deltar är med i utlottningen och i år är vinnarna klass 3 på Natur och Miljöskolan i Åmål.

Det var ett glatt gäng med elever och lärare som sken i kapp med solen som mötte oss på skolan när vi anlände för att lämna över vinsten. Skolan arbetar enligt Hålll Sverige Rents utbildningsprogram Grön Flagg inom hållbarhetsfrågor och i år har klassen haft vattentema i sin läroplan och som ett utav årets miljömål. Nytt för i år är att Håll Sverige Rent har ett tema på årets Skräpplockardagar som just i år var, passande nog, vatten och "stoppa skräpet - rädda havet!".

Tack till alla som varit med och plockat skräp! Stort grattis till vinsten klass 3 på Natur och Miljöskolan!

Natur och miljöskolan Skräpplockardagar 2024

Klass 3 på Natur och Miljöskolan tillsammans med Hillevi Ottosson Olsen, klassföreståndare Natur och Miljöskolan, Lena Gustafsson, klassföreståndare Natur och Miljöskolan, Magnus Dalsbo, VD Åmåls Kommunfastigheter och Susanne Bäckström, miljöingenjör Teknik och Fritid i Säffle och Åmål.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
17 maj 2024
Publicerad:
17 maj 2024