Gå till innehåll

ÅKAB:s satsning på laddplatser uppmärksammas hos Hem & Hyra

Laddplats ÅKAB

Under 2023 gick ÅKAB från noll till 105 laddpunkter, vilket har vid tidigare tillfällen uppmärksammats i olika sammanhang. Tidigare i vintras besökte Hyresgästsföreningen Åmål som en del i sitt repotage om möjligheten till laddplatser hos regionens bostadsbolag.

I Hem & Hyras repotage speglas tillgängligheten och möjligheten man har som hyresgäst att kunna ladda sin elbil där man bor. Och det visar sig att skillnaden är stor i de 40-talet allmänyttiga bolag och kommuner i Västra Sverige som ingår i undersökningen.

– Vi vill att det ska vara lätt för våra hyresgäster att göra klimatsmarta val. Och då är möjligheten att ladda en elbil nära bostaden en viktig del, säger förvaltaren och projektledaren Tobias Johansson.

På flera bostadsområden i fastighetsbeståndet finns laddstationer tillgängliga så att hyresgästerna eller besökare ska kunna ladda sina elfordon. Det finns även centralt placerade laddkluster för att kunna finnas tillgänglig för både verksamhet och hyresgäster. Norrtull är ett sådant exempel där laddkluster installerats med sex laddpunkter. Här kan anställda på kommunen och besökare ladda sina elbilar om dagarna. Medan bostadshyresgästerna i kvarteren runt omkring nyttjar stolparna på kvällar och helger.

– På så sätt nyttjas klustret dygnets alla timmar och veckans alla dagar. En vinst för både oss och miljön, säger Tobias Johansson.

Klicka på länken för att ta del av Hem & Hyras repotage.
Laddad på elbil? Då gäller det att bo hos rätt hyresvärd: "Ska vara lätt att välja klimatsmart" - Hem & Hyra (hemhyra.se) Länk till annan webbplats.

 

Sidinformation

Senast uppdaterad:
13 mars 2024
Publicerad:
21 februari 2024