Gå till innehåll

Finalist till årets bästa klimatinitiativ 2023

Laddplatser på Kvarteret Laxen

Åmåls kommunfastigheter är finalist i Sveriges allmännyttans tävling om årets bästa klimatinitiativ.

Att vi på Åmåls Kommunfastigheter har gått från 0 till 105 laddpunkter på kort tid har nu uppmärksammats på nationell nivå av Sveriges allmännytta. Nu har en jury på Sverige allmännytta utsett tre finalister av 26 bidrag som går vidare i årets tävling om bästa klimatinitiativ.

Sveriges allmännytta, där Åmåls Kommunfastigheter är medlem, är en bransch- och intresseorganisation och omfattar idag över 300 allmännyttiga kommunala och privata bostadsföretag över hela Sverige.

För fjärde året i rad arrangerar Sveriges Allmännytta tävlingen Bästa Klimatinitiativen. Likt tidigare år fokuserar tävlingen på områden som energieffektivisering, fossilfrihet, hantering av effekttoppar användning av förnybar energi, klimatkrav på leverantörer och klimatsmart boende.

- De projekt som nu gått till final är inte bara spännande och inspirerande utan bevisar att även små bolag med mindre resurser kan driva på klimatomställningen, säger Frida Hansson, projektledare på Sveriges allmännytta.

- Vårt mål är alltid att vara den bästa möjliga hyresvärden för våra hyresgäster, och en del i av det arbetet är också att kunna bidra till miljö. Vi vill ligga i framkant, bistå med hållbara lösningar och lämna över en välmående planet till kommande generationer, säger Magnus Dalsbo, VD för Åmåls Kommunfastigheter AB.


-Att vara finalist är fantastiskt roligt och ett kvitto på att vår satsning är helt rätt, säger Tobias Johansson, förvaltare på Åmåls Kommunfastigheter AB.

Vinnaren av årets klimatinitiativ utses på klimat- och energikonferens i Linköping den 14 november.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 januari 2024
Publicerad:
25 januari 2024