Gå till innehåll

Unik satsning för att få fler att hitta hem till Dalsland

AnnaSara Perslow, Ulf Adolfson och Viktor Weiberg jobbar med projektet Hitta hem i Dalsland

AnnaSara Perslow, Ulf Adolfson och Viktor Weiberg har rekryterats för att jobba med satsningen Hitta hem i Dalsland. Foto: pressbild

Under våren inleds projektet Hitta hem i Dalsland, en satsning för att stärka Dalslands attraktivitet som en plats att leva, bo och verka i.

Sedan 2021 driver Fyrbodals kommunalförbund på uppdrag av Västra Götalandsregionen arbetet med Det goda livet i Dalsland, där målet är att stärka levnadsförhållanden och utvecklingsförutsättningarna i landskapet.

Som ett resultat av detta arbete har nu de 6 kommunerna i landskapet, tillsammans med regionen, civilsamhället, näringslivet och kulturaktörer gemensamt beslutat att stärka landskapets attraktivitet. Detta kommer ske genom att lyfta de helt unika kvaliteter som Dalslands erbjuder under parollen Hitta hem i Dalsland, som syftar till att fler ska välja att leva, bo och verka i Dalsland.

Genom en sammanhållen marknadsföring för hela landskapet, en samordnad inflyttningsservice i kommunerna och ett stärkt samarbete kring utveckling och ökad attraktionskraft tillsammans med lokala aktörer inleds nu ett fokuserat arbete på bred front, där en projektorganisation börjar att ta form.

- Marknadsteamet bakom Hitta hem i Dalsland, är förmodligen den vassaste koncentration av kommunikationskompetens vi någonsin haft på plats i Dalsland. Det känns både viktigt och otroligt kul att nu lägga fullt fokus på att öka nyfikenheten på Dalsland som plats att leva och verka på., säger Viktor Weiberg, tillväxtchef i Melleruds kommun, som även står som projektägare.

Redan förra året anlitades Ulf Adolfson från Trollhättan som projektledare. Ulf har lång erfarenhet av tillväxt- och utvecklingsarbete i Västsverige, och har bland annat jobbat för Västsvenska Handelskammaren, Innovatum, Riksteatern och var även vd för Arena Älvhögsborg i många år.

- Hitta Hem i Dalsland är en av de mest spännande utmaningar jag någonsin tagit mig an. Här finns entusiasm, engagemang och en tydlig vilja att kraftsamla. Det handlar inte om hur bra du är, utan om hur bra vi ska bli, säger han.

Förra veckan tackade även AnnaSara Perslow ja till rollen som inflyttningslots. AnnaSara, som är född och uppvuxen i Steneby, Bengtsfors, har ett brett samhällsengagemang och kommer med stor erfarenhet inom både politik och näringsliv. Hon har med sig kompetens inom strategi, kommunikation och kampanjarbete och har senast tjänstgjort som verksamhetschef för Centerpartiet i Västra Götaland.

- Det är verkligen dags att fler upptäcker allt det goda som Dalsland har att erbjuda. Här finns de beståndsdelar som många efterfrågar idag, ett rikare och i många fall lite lugnare liv med både natur och kultur alldeles runt hörnet. Att få möjligheten att lägga min kraft på att få fler att hitta Hem till Dalsland, det kan inte kännas bättre, säger AnnaSara.

AnnaSara kommer att leda ett dynamiskt marknadsföringsteam som nu får i uppdrag att arbeta för att stärka Dalslands identitet, förmedla budskap och forma en stark image gentemot omvärlden. Teamet är noggrant utvalt av styrgruppens arbetsutskott och består av fem personer från olika delar av näringslivet och samhället, inklusive kommunernas näringslivsenheter, entreprenörer och kommunikatörer.

Arbetet med projektet inleds nu under våren och under första året ska aktiviteter, kampanjer, lokala processer, fokus och avgränsningar förberedas, för att verkställas i och med nästa årsskifte. Hitta Hem i Dalsland som projekt pågår fram till och med 31 december 2026, och därefter planeras resultatet att integreras i den ordinarie verksamheten i Dalsland.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
18 april 2024
Publicerad:
18 april 2024