Gå till innehåll

Välkommen till vår nya hemsida

Skärmklipp från Åmåls kommuns nya hemsida

Den 7 mars publicerade vi vår nya hemsida amal.se. Sidan har fått en helt ny design och sidstrukturen är uppbyggd för att ge besökarna en enklare navigering och tydliga vägar till informationen.

Den 7 mars publicerade vi vår nya hemsida amal.se. Kommunens hemsida är huvudkanalen för information och självservice. Sidan har fått en helt ny design och sidstrukturen är uppbyggd för att ge besökarna en enklare navigering och tydliga vägar till informationen. En viktig del av en hemsida är sökfunktionen. Den har vi priorieterat extra mycket och gjort extra tydligt genom sidans grafiska funktion och utformning.

Sidan är tillgänglighetsanpassad enligt webbstandarden WCAG 2.1 och DOS och har flertalet stöd för personer med funktionsvariationer. Ett av målen för hemsidan är att använda ett enkelt språk så att så många som möjligt kan förstå texten på sidorna. Den nya sidan har språkstöd för flertalet språk.

En del mindre justeringar återstår den närmaste tiden. Vissa av sakerna som inte fungerar riktigt som de ska kan kommunen inte påverka av egen kraft. När det gäller sökningar på Google om Åmåls kommun så kommer det att ta en tid innan Googles sökmotor har hittat till nya amal.se. Vill ni vara säkra på att hitta information är det därför säkrast att gå in på hemsidan amal.se och söka efter informationen där. En annan sak som återstår är vissa mindre anpassningar för de som surfar till amal.se på mobilen. Tabeller visas just nu inte på rätt sätt i alla mobiler i stående läge. Det visar sig genom att information i kolumner faller bort. För att se hela tabellen kan du vrida mobilen till liggande läge. Detta kommer såklart åtgärdas.

Vi hoppas att du kommer att gilla vår nya sida!

Kontakt

Sidinformation

Senast uppdaterad:
11 mars 2024
Publicerad:
11 mars 2024