Gå till innehåll

NIU Fotboll

NIU Fotboll - För den som vill kombinera elitinriktad fotbollsutbildning med gymnasiestudier, och lyckas bli uttagen.

Vi är stolta och glada över att kunna erbjuda NIU Fotboll vid Karlbergsgymnasiet. Målsättningen med detta är att ungdomar ska kunna kombinera elitinriktad fotbollsutbildning med gymnasiestudier. Utbildningen kvalitetkontrolleras på nationell nivå av ett specialidrottsförbund (SvFF) och är av tydlig elitidrottskaraktär.

NIU vänder sig i första hand till lokala och regionala talanger i vårt upptagningsområde. De sökande som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig fotbollsutbildningen ska ges företräde vid urval till utbildningen. Urvalsträningar arrangeras på Karlbergsgymnasiet under december månad för de ansökande eleverna. Antalet elever kommer från läsåret 2023-2024 att vara 16 st och antagningen mellan pojkar och flickor styrs av sökbilden. Man kan gå NIU Fotboll oavsett vilket nationellt program man väljer.

Eleverna har tre pass/vecka och samtliga är förlagda mellan 08.30-12.00.

Utbildningen styrs av Svenska Fotbollförbundets studieplan och verksamheten kvalitetssäkras enligt föreslagen SF-modell.

NIU fotboll

Idrottsspecialisering 1 (100 p) och 2 (100 p) och 3 (100p)
Tränings- och tävlingslära 1 (100 p)
Summa: 400p

Jonas Rehnberg - Uefa Advanced Diploma, UEFA Elite Youth A Diploma, Målvaktstränarutbildning B
Björn Staf - Uefa Advanced Diploma, Målvaktstränarutbildning B
Kenneth Karlin - Idrottsmassör

Ansökningsportalen för att söka till NIU Fotboll öppnar 1 september och ansökan ska senast vara inne den 1 december. Under december månad kallas ett urval av sökande till urvalsträningar på Karlberg. De består av fysisk träning och urvalsenkäter. I slutet av januari får man sedan besked om man anses vara tillräckligt meriterad för att antas på utbildningen. Om så är fallet sker nästa process, nämligen urvalet till sökt gymnasieprogram som sker senast den 10 februari. När eleven har blivit antagen till ett nationellt program och samtidigt är uttagen till NIU Fotboll så är eleven slutgiltigt antagen för att kunna påbörja NIU Fotboll på Karlbergsgymnasiet.

Varmt välkomna att söka! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontaktinformation

Kontaktperson:
Jonas Rehnberg
Telefon: 0532-172 26, 073-03 43 787
E-post: jonas.rehnberg@amal.se

Rektor:
Christine Siljeblad
Telefon: 0532-172 05
E-post: christine.siljeblad@amal.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
30 januari 2024
Publicerad:
26 september 2023